top of page
  • מערכת לבריאות

כיצד לחזור לגזרה לאחר לידה


בגיל מסוים רוב הנשים עוברות את זה... המותניים שהתעבו בזמן ההיריון מחזירות מבט מתגרה מן המראה, הבטן הנפולה מעט משפילה מבט אל הרצפה והישבן נראה כאילו אתן מביטות במראה מעוותת של קרנבל... "אבל זו לא אני!" אתן מייבבות ומחפשות את שאריות כוח הרצון שלכן בין הנקת התינוק, להכנת הספגטי ברוטב המשמין לילד והקציצות המדהימות לבעל, שמשום מה לא העלה גרם במשקל מאז החתונה... אז קודם כל, כמה סייגים לפני שמתחילים לדבר על דיאטה:

אם אתן מניקות, אתן חייבות לברר עם הרופא אם הוא מאשר לכן להתחיל דיאטה. אם עברתן לידה קשה או ניתוח קיסרי – שוב, בררו עם הרופא אם הגיע הזמן. אם אתן חוששות שיש לכן תסמונת דיכאון שלאחר לידה, יש לגשת לרופא ולבדוק את הנושא. ועכשיו לעניינינו. לפניכן כללי הברזל להרזיה אחרי לידה:

  1. לא משנה באיזו דיאטה אתן בוחרות, אתן צריכות כוח רצון. כל דיאטה תדרוש מכן לשנות את הרגלי האכילה והרגלי הפעילות הגופנית שלכן, ואין מה לעשות, התמדה דורשת כוח רצון!

  2. להימנע ככל הניתן מארוחות ליליות אחרי שבע בערב, למעט שתיית מים.

  3. יש לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום (זכרו - דיאט קולה וקפה זה לא מים).

  4. לא להיכנע לקסמן של דיאטות הרזיה וניקויי בזק. כל דיאטת בזק תגרום לכן להעלות כפליים במשקל לאחר שתפסקנה אותה, אפילו דיאטות שמסתתרות מאחרי המונח "ניקוי גוף". ברגע שאתן מורידות באופן דרסטי את מספר הקלוריות שהגוף שלכן צורך, הגוף מתרגל לשרוף רק את כמות הקלוריות הזאת ואז כאשר אתן חוזרות לאכילה הרגילה, אתן משמינות. הסיבה לכך היא שהגוף לא רגיל לכמות כזו גדולה של קלוריות ואוגר במגירת השומנים את מה שלא הצליח לשרוף.

  5. להוריד את הבטן זה אומר להוריד את כמות הסוכר! להזכירכן: פחמימות הן סוכר. הבהרה: לחם לבן או מלא (מלבד לחם מונבט), אורז לבן, פסטה מכל סוג, תפוחי אדמה ותירס הם בסופו של דבר סוכר, ומתעכלים כמו סוכר, משמע נאגרים כשומן.

  6. ירקות ופירות הם החברים החדשים שלכן (זהירות עם הפירות, גם הם סוכר טהור, אבל בריא יותר).

  7. איכלו 6-8 פעמים ביום מנות קטנות. זה נשמע מופרך אבל אתן לא צריכות יותר מאשר כמות של אגרוף סגור בכל ארוחה, ומספר ארוחות קטנות ותכופות ביום מבטיח שחילוף החומרים ימשיך לשרוף אנרגיה במהלך כל היום.

  8. דגני בוקר מסוכרים... תחשובנה לבד... (תירס אורז או חיטה עם סוכר...).

  9. אורז מלא – בריא ביותר, אבל לא מומלץ לאכול הרבה, זה בכל זאת פחמימות.

  10. יש לקרוא את הכתוב על התוויות של המוצרים שאתן קונות, ולבדוק כמה שומן, סוכר, פחמימות, סיבים תזונתיים וכו' יש בכל מנה – לפעמים אריזה מכילה יותר ממנה אחת וצריך להכפיל את הכמויות המצוינות, בכדי לדעת באמת מה מכיל המוצר.

  11. הליכה יומית או התעמלות של לפחות חצי שעה תגרום לחילוף חומרים תקין ולעיצוב הגוף.

  12. קטניות הן מאד בריאות (במידה ואתן מניקות, יש לברר עם הרופא), ואם אוכלים אותן עם אורז זה מתעכל כמו חלבון ולא כמו פחמימות (מג'דרה- אורז עם עדשים, לדוגמא).

כמו ששמתן לב, אין פה יותר מידי הוקוס פוקוס. שינוי שתעשו בהרגלי האכילה שלכן לשם הרזיה, ולא תתמידו בו, יביא מיד לאחר מכן להשמנה נוספת (אצל מרבית הנשים). צריך להחליט, להתמיד ולשים לב לאיתותים שהגוף משדר. בוודאי בתקופה שלאחר לידה אם אתן עייפות מאד, מתוחות ומתוסכלות מחוסר שינה, יתכן ותצטרכנה לאכול יותר פחמימות. מותר להיעזר בתוכניות הרזיה – אבל דעו שהן רק עוזרות, אך הן לא יכולות לעשות את העבודה במקומכן, ובכל מקרה יש לאכול פחות, להקפיד על אוכל בריא ולעשות פעילות גופנית מתונה.


Comments


bottom of page